HM Installaties
Menu
HM Installaties
  • Gerardus school Glanerbrug
  • Gerardus school Glanerbrug
Links
Rechts

Gerardus school Glanerbrug

Gerardusschool Glanerbrug

In Glanerbrug is de St. Gerardsschool na een verbouwing van een jaar heropend. De school is nu een CO2-neutrale school met zonnepanelen en een pelletkachel. Dijkoraad uit Deventer heeft de technische installaties ontworpen en HM Installaties heeft deze voor de Stichting Katholiek onderwijs Enschede "SKOE" mogen installeren. Een combinatie van ventilatiesysteem, vloerverwarming, zonnepanelen en een pelletkachel vormen de basis van deze CO2-neutrale school.  

Pellets verwarmen school

Vooral de pelletkachel is heel bijzonder. Pellets zijn tot korrels geperste stukjes hout, die lijken op konijnenkorrels. In een aparte ruimte is een grote hoeveelheid pellets gestort, waaruit automatisch de kachel wordt gevoed. De ruimte wordt drie keer per jaar volgestort. De warmte die de kachel opwekt gaat naar een grote silo, van waaruit het hele gebouw wordt verwarmd. De ruim honderd zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit in het schoolgebouw.

Gezond binnenklimaat

De school heeft ook een gezond binnenklimaat gekregen. Op het dak is een mechanisch ventilatiesysteem neergezet. Dat zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in de lokalen verbetert.

Terug naar het overzicht

HM Installaties BV
Minkmaatstraat 112
7514 EG Enschede
Tel 053 477 83 83
Fax 053 432 70 50
info@hminstallaties.nl


Privacy verklaring